sunnuntai 29. tammikuuta 2017

1. pentutapaaminen
Viikko sitten lauantaina ja osittain myös sunnuntaina meillä oli ensimmäinen virallinen Minoon sitte -pentutapaaminen. Kaikki pennut olivat alunperin tulossa tapaamiseen, mutta jalan murtumisen takia Hippa-pentu joutui nyt tietysti jäämään pois. Uusi tapaaminen on jo Hipan ja Sinin kanssa sovittu maaliskuulle, ja silloinkin yritetään saada myös muu sakki koolle!


 

Koska pennut ovat vasta nelikuisia, järjestin niille ja omistajille Tanja Kurikan luennon ja pentutreenit, jotka antavat innokkaan yhteistyön pohjia lajiin kuin lajiin. Pennut olivat todella päteviä pieniä koiranalkuja ja kuuntelivat hyvin omistajiaan - myös silloin, kun kaikki tekivät temppuja samanaikaisesti. Tytöt olivat aivan liekeissä ja pojat sitten hieman rauhallisempia ja vähemmän sähäköitä. Kaikki tekivät silti kaikki treenit aivan yhtä hienosti häiriöistäkin huolimatta. Kaikki myös leikkivät vieraassa hallissa, mikä oli todella hienoa! Lopuksi isi- ja äitikoira sekä puolisisko Fifi esittelivät vielä agilitytaitojaan, ja halukkaat saivat myös kokeilla agilityä niiden kanssa. Sitten annoimme vielä perheen seurustella vapaasti, ja siitähän Chhainalla repesi valtava riemu! Äitikoira sai hirveät ilohepulit nähdessään poikaystävänsä uudelleen!

 


Porukasta Passo ja Kika omistajineen jäivät meille vielä yöksi, joten sunnuntaina pääsimme sitten vielä näiden pentujen ja Turussa asuvan Vilun kanssa ulkoilemaan läheisille pelloille aivan mielettömän kauniissa kevättalven säässä. Tyypit juoksentelivat ja leikkivät ihan innoissaan keskenään! Sisälläkin Kika ja Passo painivat tai leikkivät leluilla todella nätisti, ja välillä Chhainakin heittäytyi ihanan lapsekkaaksi pentujen kanssa. Oli ihanaa nähdä, että ei se äitiys lähde koirasta senkään jälkeen, kun pennut ovat lähteneet maailmalle!


Olen enemmän kuin tyytyväinen pentuihin ja niiden koteihin. Hirveästi ei ole ainakaan vielä ollut omistajilla pahaa sanottavaa pennuistaan. Narvi on vähän jännittänyt pentua luokseen maanittelevia ihmisiä, kun taas väenpaljoudesta Narvi ei ole ollut moksiskaan. Kika taas koettelee välillä Marian kärsivällisyyttä keksimällä kaikki keinot päästä pois pennulle rajatusta tilasta ja ärsyttämällä kotinsa vanhempia koiria. Kuulemma hyvät puolet kuitenkin päihittävät mennen tullen kaiken ärsytyksen, sillä Kika on niin peloton ja mahtava leikkijä. Kaikki omistajat ovat toistaiseksi vain kiitelleet pennuistaan, ja toivon todella, että siihen on jatkossakin aihetta. :) Kaiken kaikkiaan oli kyllä aivan älyttömän mukava viikonloppu ihanien koirien ja uusien ystävien kanssa, joten varsin innoissaan tässä saa alkaa jo seuraavaa tapaamista suunnitella. Kiitos niin omistajille, isikoira Isakin poppoolle kuin kouluttaja Tanjallekin!
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti